Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

120 туроператора кандидатстват за безвъзмездни средства чрез държавна помощ

Заявленията са в процес на оценка

120 туроператора кандидатстват за безвъзмездни средства чрез държавна помощ

Снимка: Bloomberg

Общо 120 туроператора кандидатстват за безвъзмездни средства за възстановяване на дължими суми към клиенти за неосъществени пътувания.

На 20 юли приключи приемът за заявления за кандидатстване по процедурата за държавна помощ по втората мярка, осигуряваща възможност на туроператорите да възстановят дължимите суми към клиентите по нереализиран туристически пакет в периода от 1 март 2020 г. до 31 декември 2020 г., вследствие на възникналата пандемия.

Още по темата

Мярката започна на 6 юли тази година и представлява държавна помощ под формата на преки безвъзмездни средства с общ прогнозен бюджет от почти 16,5 млн. лева. 

Общият брой на постъпилите в рамките на установения срок по схемата заявления възлиза на 120 броя. Най-ниската заявена подкрепа е на стойност 1699 лв., а най-високата възлиза на 2,2 млн. лв., съобщават от Министерството на туризма.

Процесът по оценка на заявления е започнал и продължителността му ще зависи от времето за оценка на всички постъпили заявления и срока за процедиране на искания за отстраняване на нередности и/или непълноти във връзка с подадените документи за участие при спазване на пропорционалния принцип на разпределение на финансовия ресурс.

Комуникацията с кандидатите на етап оценка ще се извършва посредством Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ). В тази връзка, всеки заявител е необходимо стриктно да следи през профила си в системата за постъпили въпроси от страна на оценителната комисия, с оглед спазване на поставените по тях срокове за отстраняване на констатирани непълноти по подаденото заявление.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков подаде оставка