IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

30 души са излекуваните от коронавирус у нас

Новите потвърдени случаи за денонощието са 28, осем от които са приети за болнично лечение

08:17 | 03.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Общо 30 души са излекуваните от коронавирус у нас. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Оздравелите са 20 мъже и 10 жени, като най-младият случай е на 27-годишен мъж, а най-възрастният е 80-годишен мъж.

По думите на ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски новите потвърдени случаи за денонощието са 28, осем от които са приети за болнично лечение. С това досега случаите на зараза са 477. От новите случаи 21 са в София, по двама в Пловдив и Смолян и по един в Кърджали, Велико Търново и Бургас.

Още двама души са починали вследствие на заболяването. Това са двама мъже – единият в София, в „Пирогов“ на 58 години, а другият в Стара Загора – на 81 години със съпътстващи заболявания. С това смъртните случаи у нас достигат 12.

Общо 179 души са настанени за болнично лечение, а 20 души са били интубирани.

За денонощието са направени над 390 теста.

Ген. Мутафчийски съобщи, че в „Пирогов“ е бил приет арестант с признаци на коронавирус, чиято диагноза тепърва трябва да бъде потвърдена. Също така в болницата има прието и дете на 4 години с двустранна бронхопневмония, което още не е интубирано и се чака да се потвърди и неговата диагноза.

Ген. Мутафчийски потвърди за положителните проби на двама депутати, освен Хасан Адемов. По-рано стана ясно, че това са председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова. По думите на ген. Мутафчийски председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е заявила пред него, че партия ГЕРБ иска сама да заплати направените тестове на нейни депутати. Той също така повтори, че засега не се налага поставянето под карантина на НС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още