Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

"Автомагистрали-Черно море" получи част от парите си за ремонта на АМ "Тракия"

Днес в сметката на фирмата са постъпили 9,2 млн. лв.

"Автомагистрали-Черно море" получи част от парите си за ремонта на АМ "Тракия"

Служителите от "Автомагистрали-Черно море" протестират заради неизплатени заплати от началото на месеца. Снимка: БГНЕС

 

Част от парите за ремонта на магистрала "Тракия" от Стара Загора до Чирпан са преведени на "Автомагистрали - Черно море". Това съобщава финансовият директор Петя Стоянова.

"Днес в сметката на шуменската фирма са постъпили 9,2 млн. лв., което е 15% от цялата сума, която възлиза на близо 37 млн. лв.", съобщи за БТА финансовият директор Петя Стоянова и посочи, че средствата са преведени от държавната компания "Автомагистрали".

Петя Стоянова, която е и секретар на синдикалната организация, каза, че при последния протест на 5 октомври пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са получили уверение, че тази сума ще им бъде изплатена.

Тя допълни, че след получаване на средствата днес вече са разплатени заплатите на служителите, предстоят и плащания към доставчиците. Очаква се до края на седмицата да се подпише споразумение за разплащане и на останалата част от средствата от страна на държавата.

Още по темата

Заради забавяне на плащанията пътните строители излязоха неколкократно на протести през последните месеци, като за кратко блокираха движението по различни пътни участъци в страната.

Тази сутрин регионалният министър Виолета Комитова обясни, че ремонтът на магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора е изпълнен качествено, но държавата няма как да плати цялата сума в момента. Причината е, че средствата не са заложени в бюджета за тази година и трябва да има Народно събрание, за да бъдат гласувани.

"Става дума за едни фирми, които са работили по трасето на "Тракия" Чирпан - Стара Загора и са получили договори за 200 млн. от нашата държава, а е имало осигурени само 59 млн. като финансов ресурс. Сега всички тези фирми се чувстват измамени", каза регионалният министър.

Отсечката от АМ „Тракия“ е била планирана като текущ ремонт и за нея нито е изготвен проект, нито е издадено строително разрешение. „Съответно, ако възникне дефект, няма как да се търси отговорност от изпълнителя“, обясни казуса Комитова.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
COVID заболеваемостта при деца и младежи е най-ниска