IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: Новата идея за болничните няма да влиза в Народното събрание

Предложението да се разгледа в Тристранния съвет, призова премиерът

11:38 | 19.11.19 г. 7
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА Архив</em></p>

Снимка: БТА Архив

Предложението първият ден от болничните да не се плаща на работника няма да бъде внесено в Народното събрание. Това обяви премиерът Бойко Борисов, докато инспектираше обхода на АМ "Хемус" край Габрово, съобщава bTV.

Предложението дойде след заседание на Коалиционния съвет миналата седмица с мотива, че така ще се пресекат злоупотребите. 

Ден по-късно управляващите направиха уточнението, че промяната няма да засегне болнични за гледане на дете и при трудова злополука. Конкретни текстове за законови промени обаче досега не са представени.

"Тази тема няма да бъде вкарвана в парламента. Със синдикатите, работодателите в Тристранката този проблем ще се гледа. Лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се толерират тарикати. Това с фалшивите болнични не може да продължава. Демокрацията е хубаво нещо, но ние трябва да я подпомогнем", заяви Борисов.

Междувременно синдикатите обявихa, че се обединяват в подготовката за протести и стачки, а учители заплашиха, че ще спрат да влизат в час.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 11 rate down comment 2
Mechkata
преди 4 години
"Лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се толерират тарикати". - Как да разбере като няма ни един уволнен, отлъчен от гилдията, съден!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 2
khao
преди 4 години
отново цената на некадърното управление се плаща от работещите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 11
abdul
преди 4 години
Бройко, не позволявай на някакви си синдикати да те изнудват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
Веск
преди 4 години
То си има и фирми за фалшиви болнични. Назначават разни пенсионери, болни и т.н. , дейността на фирмата е фиктивна или малка, примерно някакви там социални услуги, за парлама и масово се пускат болнични. Парите може да отиват за болния по сметка, но вероятно той отчислява за шефа. Това е разработна схема. Проверка трябва. То се вижда по области къде е схемата според мен. Отделно твърдото работно време е несъвместимо с мудната администрация и липсата на електронно управление. Необходимо е хората да могат да излизат от работа и да си свършат нещо, да седят по опашки, да ги размотават, бавят и препращат, ама да е уредено времето за отсъствие. Гъвкаво раб. време и т.н. Борбата с фалшивите болнични трябва да се води, няма да се учудя ако и там има схеми. Уредете въпроса с прехвърлянето на отпуски за следваща година - примерно да е ограничено до 10 дни, за една година и край - губи се отпуската. Сега се прехвърлятотпуски, а се пускат болнични без нужда при затлачени стари отпуски. Важното е Борисов да го изиграе пак доброто ченга, пардон добрия пожарникар. Ама да се траят злоупотреби не приемам. Те милиарди кражби траят и нехаят, кво са едни болнични.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 3
mvr0306
преди 4 години
Всички знаят че фалшивите болнични по празниците се вземат основно от администрацията, в частните фирми много малко хора си позволяват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 6
zelka007
преди 4 години
проблемът не е в болничните листа , а в смешната идея за празниците да са на точна дата . тъй и тъй сме решили да има празничен ден , спорно е колко трябва да са и в кои месеци на годината да са , не ми се влиза в безсмислени теми защо трябва да отбелязваме важна дата с почивен ден , след като всички ядът през този ден , ползват ток , вода , пътища , бърза помощ и пр. та на въпроса ... денят на съединението - първият петък от септември , ден на независимостта - последния петък на септември , ден на трудът - първият понеделник на май и т.н. ... :))) и проблемът с краденето на дни м/у почивни дни и уикенд ще се саморазреши :))) ... мдааа ... s3 що не го предложиш на партийно събрание ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
s3
преди 4 години
Наличието на фалшиви болнични не показва слабост в управлението, а по-скоро слабост в Прокуратурата, която не си следи за дработата. Работа на Прокуратурата е да хваща подобни престъпления.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още