IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП няма да се върне в парламента и след обрата за преференциите

Условията на левицата за промени в изборните правила не са изпълнени в пълнота

16:14 | 18.02.19 г. 3
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

БСП няма да се върне в парламента дори и след решението на ГЕРБ да бъдат отменени приетите преди дни промени в Изборния кодекс. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция, предава БНР.

Нинова определи като победа за БСП обрата в позицията на управляващите и заяви, че тя се дължи не на съобразяване с мнението на хората, а от страх - заради гражданската енергия и решението на левицата да напусне НС. БСП ще продължи да води разговори за постигане на широк фронт за честни избори.

Нинова допълни, че въпреки промяната в позицията на ГЕРБ относно промените в изборните правила, условията на левицата не са изпълнени в пълнота, например не е въведено пълно машинно гласуване. От БСП искат пълно въвеждане на машинно гласуване още на европейските избори. 

Корнелия Нинова определи промяната в позицията на ГЕРБ и лидера Бойко Борисов като "сценка, на която вече и децата не вярват", пише БТА.

Социалистите са сезирали Венецианската комисия за нередностите в изборното законодателство, а идната седмица ще представят позицията си и пред европейските посланици.

Националният съвет на БСП възложи на ПГ на партията да напусне Народното събрание на заседание на съвета.

Според Нинова аргументите са, че законодателният орган се ползва с 8 процента доверие и вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки в интерес само на определени партии. Нинова заяви, че БСП няма място в тези договорки и в този тип законодателство.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 9
khao
преди 5 години
Не ми пука за минусите, но те са показател за кви *** гласуват, щом им е мило за най анти бълхарската партия в нашата история... значи скоро тая държава няма да стане бяла
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 11
s3
преди 5 години
Да се махат БСП-то, на никого не му трябват. Закони се приемат и с 50 гласа, ние ги имаме, ако трябва и с 40 гласували ще приемаме закони. Добре че нашият парламент няма ограничение за броя на гласувалите, важното е само да има някакъв кворум в началото, после може и с 50 депутата да се работи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 10
khao
преди 5 години
Половината работа е свършена, сега се търсят идеи как да ги изгоним от държавата завинаги
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още