IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на над 100 клинични пътеки ще бъдат повишени

Всички клинични пътеки, по които работят общинските болници, ще бъдат увеличени в новия Национален рамков договор за 2018 г.

18:33 | 14.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Договорено е увеличение на цените на 113 клинични пътеки в Националния рамков договор (НРД) в здравеопазването за 2018 година. Това обяви председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Венцислав Грозев. И уточни, че за увеличението са предвидени 150 млн. лв. 

Коментарът е във връзка с финализиране на преговорния процес по НРД между съсловната организация и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)

Повишени са стойностите на клиничните пътеки, по които основно работят общинските болници - пулмология, акушерство и гинекология, педиатрия, неврология, какъвто ангажимент бе поет от здравното министерство.

Договорени са и повече средства за профилактика, диспансеризация, медико-диагностични дейности, както и за заплащане по капитация на общопрактикуващите лекари.

Националният рамков договор за тази година трябва да бъде подписан до 28 февруари и да влезе в сила от 1 април.

Договорено е още от март отчитането на касовите бонове от общопрактикуващите лекари към НЗОК да става само по електронен път, като опис се прави само на номерата на касовите бонове, без да е необходимо да се вписват личните данни на пациентите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още