IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цв. Караянчева: До края на другата седмица може да има нов правосъден министър

Ще очакваме премиерът да направи своя избор, защото той е човекът, който ще работи със съответния правосъден министър, заяви депутатът от ГЕРБ

09:12 | 11.12.15 г.
Цв. Караянчева: До края на другата седмица може да има нов правосъден министър

Напълно е възможно изборът на нов министър на правосъдието да стане до края на другата седмица, заяви пред БНР заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева.

„Ще имаме свое предложение, ще очакваме предложението и на Реформаторския блок и ще очакваме премиерът да направи своя избор, защото той е човекът, който ще работи със съответния правосъден министър и изборът трябва да е негов”, казва Караянчева.

Правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка в сряда веднага след като Народното събрание отхвърли предложените от него конституционни поправки за разпределението на квотите в съдийската и прокурорската колегии в разделения Висш съдебен съвет.

Караянчева коментира вчера пред Нова телевизия, че до края на седмицата ще има предложение за нов министър на правосъдието. Свои предложения за поста ще направят и ГЕРБ, и Реформаторският блок. Ако премиерът Бойко Борисов подкрепи кандидатура на Меглена Кунева за поста, всички ще го направят, допълни Караянчева.

Тя призна, че “една оставка винаги създава проблеми”, но изтъкна, че управляващата коалиция е стабилна.

Междувременно в София снощи за втори пореден ден се проведе протест срещу конституционните промени, приемането на които доведе до оставката на правосъдния министър.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още