IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десислава Иванчева е поискала удължаване на отпуска си

В момента район „Младост“ се управлява от заместник-кмет арх. Румен Русев

15:28 | 08.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която все още е в ареста по подозрение за подкуп, е поискала удължаване на отпуска си. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова днес пред журналисти, цитирана от БТА.

Тя отбеляза, че срокът на досегашната отпуска на Иванчева е приключил и новата молба е пусната чрез адвокатите й. Иванчева е задържана по разследване за корупция от 17 април.

Същевременно избраният от Столичния общински съвет за изпълняващ длъжността районен кмет - заместник-кметът Владимир Клисуров, от днес е в 4-дневен платен отпуск. С негова заповед за заместник е назначен другият заместник-кмет арх. Румен Русев. Но заповедта за неговото управление, подписана от Клисуров, е за времето на отпуска на Клисуров. 

Фандъкова каза, че много иска, който и да изпълнява длъжността кмет, да бъде много отговорен, да осигури административното обслужване на гражданите, за да не усещат те липсата на ръководство, и на второ място да бъдат отговорни по отношение на придвижване на забавените процедури.

Трябва да се гледат конкретните случаи, да се търсят решения, така че и гражданите да бъдат удовлетворени, и собствениците и инвеститорите да бъдат компенсирани, посочи Фандъкова. Тя отбеляза, че продължава да смята, че решения могат да бъдат намерени и за тежки случаи, в които да се водят преговори, но трябва да има предложения от страна на районната администрация. Убедена съм, че и общинският съвет ще разгледа тези предложения приоритетно, за да могат да се ускорят забавените през последните години процедури, каза кметът. 

Изтичането на отпуска на Иванчева и нейното решение се очаква, за да се разбере дали и как би могъл да се разплете казусът, възникнал с на практика липсата на кмет на "Младост". 

Клисуров заяви по-рано, че не желае да поеме поста и да управлява "Младост" дори временно. След като столичните общинари не се съобразиха с мнението му, той подаде оставка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още