IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димитър Главчев остава начело на Народното събрание

Отстраняването на парламентарния шеф беше поискано от лидера на левицата Корнелия Нинова

12:01 | 01.06.17 г.
<p>
	Димитър Главчев. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Димитър Главчев. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Димитър Главчев от ГЕРБ остава на поста председател на Народното събрание. Със 118 гласа "против" мнозинството отхвърли искането на БСП за оставка на парламентарния председател. Против оставката бяха депутатите от ГЕРБ и Обединените патриоти.

За оставката на Главчев гласуваха 114 депутати от "БСП за България", ДПС и "Воля", предаде Dnes.bg.

Отстраняването на парламентарния шеф беше поискано от лидера на левицата Корнелия Нинова с мотива, че парламентът не работи вече шеста седмица, а заседанията траят по 23 минути. 

Причината според Нинова е, че правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма.

Тя обвини председателя на Народното събрание, че не изпълнява правилника на парламента и не наказва народните представители за провиненията им.

Според Нинова Главчев позволява депутатите да отправят заплахи и думи, които увреждат доброто име на институцията и умишлено не вкарва за обсъждане законите на опозицията.

От своя страна, шефът на НС обяви, че е готов да се откаже от поста, ако това е необходимо, за да се гарантира спокойната работа на народните представители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още