IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доходите на българите са сред най-засегнатите от COVID в ЕС

54% от европейците искат повече европейски средства за справяне с кризата, сочи проучване на Kantar

17:02 | 20.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

България е една от страните в ЕС, в които разпространението на COVID оказва най-голямо влияние върху доходите. Проучване на агенция Kantar, направено по поръчка на Европейския парламент, показва, че според 53% от респондентите у нас коронавирусът вече се отразява върху доходите им, а 26% очакват това да се случи в бъдеще.

Това поставя страната ни на едно от челните места в целия ЕС.

Най-сериозно е отражението на кризата върху доходите на кипърците - 57% съобщават за наблюдаван ефект, а 30% го очакват в бъдеще.

55% от участниците в това проучване в Гърция, Испания и Румъния също отговарят, че новият вирус вече се отразява върху доходите им.

Най-слабо е влиянието в Дания, където едва 17% съобщават за засегнати лични доходи, а 18% очакват, че това тепърва ще се случи. Слаб е ефектът и в Люксембург, страната с най-големи доходи в ЕС, където 19% от респондентите заявяват, че COVID влияе върху доходите им.

Като цяло 39% от европейците виждат ефект от разпространението на болестта върху доходите си. 27% пък очакват това да се случи в следващите месеци. 54% от европейците настояват за по-голям бюджет на ЕС за справяне със ситуацията, показва още проучването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още