Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Главният прокурор разпореди проверки за управление на отпадъците

МВР и ДАНС ще изискват разрешителни за дейността на притежателите на отпадъци, а при нарушения ще се информира прокуратурата, разпореди Иван Гешев

Главният прокурор разпореди проверки за управление на отпадъците

Снимка: Архив Ройтерс

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра на вътрешните работи и на председателя на ДАНС извършване на съвместни проверки за спазване на Закона за управление на отпадъците и на Закона за опазване на околната среда. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на България.

Още по темата

Контролът ще засегне притежателите на отпадъци на територията на страната.

Проверката е разпоредена, за да се прецени има ли предпоставки за упражняване на правомощията на Прокуратурата на България.

От всички „притежатели на отпадъци“ ще се изискат документи – разрешение, комплексно разрешително или регистрационен документ по Закона за управление на отпадъците  за съответната дейност и площадка и др.

Ще бъде извършена проверка за спазване на задълженията на лицата от Закона за управление на отпадъците.

Разпоредено е да бъде изискана информация за извършвани проверки от контролните органи на лицата от съответните РИОСВ и кметове на общини, и предприети мерки, в случай на установени нарушения.

Главният прокурор е разпоредил при данни за извършено престъпление от общ характер, незабавно да се уведоми и съответната компетентна прокуратура.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Болниците - относително готови за пандемията