Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Хампарцумян: Рецесията ще е голяма, възстановяването ще е повече от 6 месеца

Приветствам решението на управляващите за влизане в ERM II, каза банкерът

Хампарцумян: Рецесията ще е голяма, възстановяването ще е повече от 6 месеца

Снимка: БГНЕС

Здравната криза с разпространението на Covid-19 в световен мащаб ще доведе до голяма рецесия, а възстановяването няма да е бързо. Ще отнеме доста повече от 6 месеца. Това коментира в ефира на bTV финансистът Левон Хампарцумян.

Още по темата

Той коментира и кандидатстването на България за влаутно-курсовия механизъм ERM II, по-известен като "чакалнята в еврозоната", заявявайки, че приветства решението на управляващите.

Банкерът коментира и мораториума върху кредитите. Той подчерта, че мерките в този контекст са насочени за изключително добросъвестни клиенти на банките, а не за тези, които са били в затруднено положение и преди здравната криза.

„В момента сме във фаза на диалог, купуване на време и отлагане на решения, докато се проясни всичко. Така, както медиците си “купуват” време за смекчаване на ефектите от пандемията, по същия начин в икономиката се “купува” време и се дава подкрепа, която не може да компенсира всички щети, но която дава възможност фирмите, заедно с финансовите институции, да вземат правилни решения”, обясни той.

Според него мерките на банките за отсрочване и преструктуриране на банките са навременни и през тези 6 месеца ще може да се преструктурират кредити и условия за изплащания, без да има негативи за банките и техния капитал.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

2
 
7
 
4
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Колко е усмихнат и щастлив.
Сякаш ни предстои влизане не в ада , а в рая.

ХАМПИ , ХАМПИ,
На тази снимка ти липсват само рогата.
4
 
4
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Продължи ли тая глупост, ще слезем и под нивото на африканците. Възстановяването, ще е повече от две години. Тогава и за луната да кандидатстват, загубите пак няма да могат да се покрият. Дали си в чакалнята или не, няма кой знае какво значение. Ще имаме достъп до милиарди, то за достъпа добре, тез милиарди да не са само за Бг, пък и ден ще дойде трябва да се връщат и то повече. Отново само шепа хора, ще са със достъп до тях. Какво ги топли масата. Освен, че ще се връщат всички.
2
 
4
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Според мен вървим с бодри крачки съм стангфлация...
1
 
5
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Да се чете "доста повече от 6 месеца".

Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 22 септември