IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Асена Сербезова направи смени в ръководството на болница „Лозенец“

Новият борд е назначен до провеждането на конкурс

16:17 | 21.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Ръководството на болница „Лозенец“ е напълно обновено. Считано от 19 януари 2022 г. са извършени промени в състава на Съвета на директорите на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД, съобщават от Министерството на здравеопазването.

За нови членове на Съвета са определени д-р Христо Стоянов и Станимир Михайлов.

Този борд е назначен за срок до провеждането на конкурс по реда на Закона на публичните предприятия.

Д-р Стоянов е избран от Съвета на директорите за изпълнителен директор на лечебното заведение. До настоящия момент той е заемал длъжността началник на спешно отделение и заместник-директор по медицинската дейност в болницата. 

Станимир Михайлов е независим член и председател на Съвета на директорите. По образование е финансист. Притежава дългогодишен опит във финансови институции.

Представител на държавата е магистър-фармацевт Орлин Недев. Той е държавен експерт в Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че бившият служебен здравен министър Стойчо Кацаров през юни назначи ново ръководство на болница "Лозенец". Така Кацаров прекрати 23-годишното управление на бившия директор Любомир Спасов. 

Кацаров разкри редица нарушения, констатирани при проверка на болница "Лозенец". В лечебното заведение са извършвали незаконни трансплантации и са източвали Здравната каса.

На 18 юни 2021 г. Търговският регистър вписа новото ръководство на болница „Лозенец“. Ръководството пое Радосвет Горнев, а в Съвета на директорите влязоха адвокат Ивиян Симеонов и фармацевтът Орлин Недев.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още