IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Има такъв народ" напуска преговорите за нов кабинет

Няма да правим правителство на лицемерието, категоричен е лидерът на партията Слави Трифонов

19:47 | 22.07.22 г. 3
<p>
	<em>Слави Трифонов. Снимка: Архив, Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Слави Трифонов. Снимка: Архив, Олег Попов, Investor Media Group

"Има такъв народ" (ИТН) повече няма да участва в преговорите за сформиране на нов кабинет, съобщи лидерът на партията Слави Трифонов в изявление във Facebook. Това означава, че "БСП за България" няма да може да събере необходимото мнозинство за свой кабинет.

Причината за решението на Слави Трифонов са изтекли записи от вътрешнопартийна среща на "Демократична България", провела се в Народното събрание. Според ГЕРБ-СДС, които разпространиха записа, той показва, че БСП умишлено бави проучвателния мандат и заедно с демократите се уговарят предсрочните избори да бъдат проведени на 16 октомври.

По-рано днес (22 юли) Корнелия Нинова заяви по време на брифинг в парламента, че депутати са поискали забавяне на връщането на мандата до избора на нов председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). 

От ГЕРБ обаче посикаха от държавния глава Румен Радев да издаде указа за разпускането на Народното събрание, ако до понеделник (25 юли)в 17 часа Корнелия Нинова не върне проучвателния мандат, пише БТА.

Бившите управляващи коментират, че в записа на един от лидерите на "Демократична България"  - Христо Иванов, коментира, че демократите искат да участват, ако някой иска да направи "бухалка" от КПКОНПИ. По-рано днес (22 юли) депутатите приеха правилата за избор на председател на комисията. Премиерът в оставка Кирил Петков коментира, че ще номира министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за този пост.

Що се отнася до ръководството на КЕВР председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова смята, че решението на Конституционния съд означава, че комисията трябва да бъде оглавена отново от стария председател Иван Иванов.

По време на срещата на "Демократична България" Христо Иванов коментира още, че ИТН е приемлив партньор, но няма да получи министерски кресла, разказаха още от ГЕРБ. 

Слави Трифонов обясни, че ИТН няма да участва в "безмислени и лицемерни" преговори. "Ние правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори, защото не се страхуваме от тях", каза още лидерът на партията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
forexar
преди 1 година
Жалко, че такива индивиди (холограми :) се цитират и анализират. Това ли са "важните"? ... А има нормални, за които няма да чуем покрай шумните , които плащат да им се чуват небивалиците!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
travelboy
преди 1 година
Нямало да участва в преговорите.Ами след изборите няма да участва вече никъде.Няма турнета,няма парламент.Ще харчи парите дето Герб му дадоха да провали кабинета.Дано се задави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
khao
преди 1 година
ДПС пак активизираха холограмата! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още