Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Животновъдите получават 35,6 млн. лв. национални плащания за Кампания 2019

До 18 октомври животновъдите ще получат първия транш по схемата, съобщиха от ДФЗ

Животновъдите получават 35,6 млн. лв. национални плащания за Кампания 2019

Снимка: Pixabay

Животновъдите получават 35,6 млн. национални плащания за Кампания 2019, съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).

До 18 октомври животновъдите ще получат първия транш по схемата за Преходна национална помощ за говеда, необвързани с производството (ПНДЖ1) и по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързани с производството (ПНДЖЗ) за Кампания 2019, уточняват от фонда.

В съобщението се посочва още, че утвърдените средства по схемата за Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството за 2019 г. са в размер до 19,3 млн. лв. По втората схема овцевъди и козевъди ще получат общо до 16,2 млн. лв., информират от ДФЗ.

Припоняме, че през август Държавен фонд „Земеделие“ изплати на всички допустими стопани над 23, 651 млн. лв. по държавна помощ de minimis, която се предоставя съгласно Регламент (ЕС) 1408/2013. През юни Управителният съвет на ДФЗ утвърди по схемата бюджет в размер на 26, 300 млн. лв.

В края на юли 13 743 земеделските стопани получиха 23 млн. лв. по de minimis. След извършени допълнителни административни проверки ДФЗ изплати субсидиите на още 200 животновъди. Така финансова подкрепа беше разпределена между близо 14 000 земеделските стопани, които отглеждат крави и юници, биволи, овце-майки и кози-майки.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Предвижда се сливане на комисии и отделяне на туризма в самостоятелна