IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ-Сопот

Икономическият министър призова и директорът на Българската консолидационна компания да се оттегли

13:30 | 19.08.21 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ-Сопот. Това каза Петков пред журналисти след среща с ръководството на фирмата и синдикатите.

Не може, когато принципалът, управлението и представителите на работещите в тази фирма са всички заедно - бордът трябва да си подаде оставката, подчерта той, цитиран от БТА.

Петков призова и директорът на Държавната консолидационна компания (ДКК) да си подаде оставката. По думите му, "не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати и да казваме, че тази държавна компания си върши работата. Ако не си подадат оставките, моята идея поне там, където имам директен контрол - в ДКК, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне", подчерта Петков.

Той изрази надежда новият член на управителния съвет на компанията, който е назначен от самия него, да бъде избран за изпълнителен директор и той да води политиката на държавата в предприятието.

Петков подчерта, че държавата може да бъде много добър стопанин, ако обаче си гледа интереса и ако знае за какво го прави. "И като сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората, които стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни дори и под собствеността на държавата", каза още Петков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
petyob
преди 2 години
освен оставки трябва да се търси съдебна отговорност от причинилите загуби! Ако въстановят милионите - да не влизат в затвора, иначе по годинка за милион ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още