IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвената статистика и брутният външен дълг ще са във фокуса на седмицата

НСИ ще информира за бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през ноември

08:06 | 27.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство, с цените на производител в услугите и индексите на цените в селското стопанство.

В понеделник (27 ноември) Българската народна банка ще публикува лихвената статистика за октомври.

Националният статистически институт ще ни запознае какви са индексите на цените в селското стопанство през третото тримесечие на тази година и ще даде оценка за тази година на индексите на цените в селското стопанство.

Във вторник (28 ноември) централната банка ще обяви данни за брутния външен дълг през септември. 

НСИ ще даде информация за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България за октомври.

В сряда (29 ноември) ще излезе статистическа информация с наблюдение на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през ноември.

НСИ ще публикува данни за производството и доставките на енергийни продукти през септември.

В четвъртък (30 ноември) ще станат известни окончателните данни за миналата година на заетостта и разходите за труд.

НСИ ще обяви цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността за октомври.

В последния ден на ноември ще излязат годишните данни за миналата година за дейността на нефинансовите предприятия във всички сектори.

НСИ ще обяви годишните данни за 2016 г. за промишлени продукти в натурално изражение по номенклатура ПРОДПРОМ 2016, окончателните данни  за чуждестранните преки инвестиции, както и разходите за придобиване на дълготрайни материални активи.

В предпоследния работен ден на тази седмица ще излязат годишни данни, свързани с енергетиката за миналата година – общ енергиен баланс и възобновяеми енергийни източници.

Статистиката ще припомни кои са били кризисните събития през 2016 г.

Ще станат ясни какви са приходите от дейността на строителните предприятия по видове строителство за миналата година, продажбите на едро и дребно по групи стоки и търговските обекти за продажби на дребно.

НСИ ще информира за фискалните данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове" за миналия месец.

Ще излязат окончателните данни за 2016 г. за предприятията с нестопанска цел.

НСИ ще обяви структурната бизнес статистика за видовете финансови посредници – кредитни институции, застрахователни предприятия и доброволни пенсионни фондове за 2016 г., както и окончателните данни за нефинансовите предприятия през миналата година.

В петък (1 декември) националната статистика ще даде данни за цените на производител в услугите през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още