Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Няма да публикуват годишен отчет фирмите, които не са осъществявали дейност

НС гласува промени в Закона за търговския регистър

Няма да публикуват годишен отчет фирмите, които не са осъществявали дейност

Снимка: Архив Ройтерс

Предприятията, които не са осъществявали дейност през отчетния период, се освобождават от задължението за публикуване на годишния финансов отчет, консолидирания финансов отчет и годишния доклад за дейността си. Това прие на първо четене парламентът с промени в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, внесени от Министерския съвет, предаде БТА. 

Още по темата

Предвижда се заявленията за обявяване на декларациите по закона за счетоводството и заявленията за вписване на обстоятелствата около действителните собственици по Закона за мерките срещу изпирането на пари и по Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим,  да се разглеждат по реда на постъпването им, отделно от другите заявления.

Целта е подобряване на организацията и ефективността в работата на търговския регистър, както и преодоляване на забавянето при обработването и разглеждането на всички категории заявления за вписване, заличаване и обявяване, според мотивите за законопроекта.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова подчерта, че с промените се облекчава и работата на служителите от Агенцията по вписванията, защото търговският регистър е много натоварен.

Христиан Митев /"Обединени патриоти"/ коментира, че законът за търговския регистър е част от реформата в правосъдната система.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
КПКОНПИ не установи нарушения в „Апартаментгейт“