Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Обявена е извънредна епидемична обстановка в страната до 14 юни

Решението е взето след извънредно правителствено заседание между премиерът Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет

Обявена е извънредна епидемична обстановка в страната до 14 юни

Снимка: Getty

Прието е решение за обявяване на извънредна епидемична обстановка от 14 май до 14 юни след извънредно правителствено заседание чрез видеоконферентна връзка между министър-председателя Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет. 

Още по темата

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще даде в 20:45 ч брифинг в сградата на Министерски съвет след проведеното извънредно правителствено заседание.

По-данни от редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб броят на заболелите от коронавирус у нас достига 2069 души. Ръстът на случаите за последното денонощие е 65. Направени са общо 60 100 проби или 8576 на милион души население. Ощият брой на загиналите достига 96.

 „Пандемията от COVID-19 представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и представлява непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите. Заболяването поставя системата на общественото здравеопазване в извънредна ситуация, в която е необходима и изключително важна своевременната реакция и въвеждането на мерки за намаляване на риска от разпространение, както и възможността за тяхната промяна и адаптиране според новите научни данни за заболяването и причинителя му“, посочват от пресслужбата на Министерски съвет.

След извършена от главния държавен здравен инспектор оценка на съществуващия епидемичен риск в България и констатираната непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите, са налице обстоятелствата, обуславящи министърът на здравеопазването да предложи на Министерския съвет обявяването на извънредната епидемична обстановка.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 4 месеца
„Пандемията от COVID-19 представлява тежка извънредна ситуация ... Ощият брой на загиналите достига 96..."

Без думи !

Още от Икономика и политика
Преводите на българските емигранти към семействата им намаляват