Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

От днес хора с действаща забрана за влизане в Шенген няма да бъдат допускани в България

Граждани на трети страни, които се намират във вътрешността на страната без разрешително за пребиваване, ще бъдат извеждани

От днес хора с действаща забрана за влизане в Шенген няма да бъдат допускани в България

Снимка: Архив Ройтерс

От днес на територията на България ще се отказва влизане на граждани на трети страни, за които има въведен сигнал в Шенгенската информационна система с мярка "отказ за влизане или пребиваване". Това става ясно от съобщение на интернет страницата на Министерство на вътрешните работи (МВР).

Отказът за допускане на наша територия ще бъде прилаган в случай, когато гражданин на трета страна, за когото една или повече държави членки на ЕС са въвели в системата забрана за неговото влизане/пребиваване в шенгенското пространство, се яви на български граничен контролно-пропускателен пункт, уточняват от МВР.

Граждани на трети страни, които се намират във вътрешността на страната без надлежно разрешително за пребиваване, за които се установи, че имат наложен „отказ за влизане”, ще бъдат извеждани от националната ни територия от компетентните български власти. 

Още по темата

Шенгенската информационна система (ШИС) е най-широкомащабната информационна система в Европа, с най-много крайни потребители и се явява най-ефективната компенсаторна мярка в пространството на свободно движение на лица.

България, като държава членка на ЕС и Шенгенската информационна система, ще има задължението да въвежда своите национални забрани под формата на сигнали по чл. 24 от Регламента за ШИС II, както и да изпълнява забраните, наложени от останалите 29 държави членки. Това e едно от фундаменталните достижения на Шенгенското законодателство, което гарантира сигурността на общата територия чрез взаимно признаване и изпълнение на забраните за влизане, издадени от държавите членки, се посочва в съобщението на МВР.
 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

7
 
14
 
1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Хахаха: Вече сме полу Шенгенци и полу в чакалнята за еврото...Основно със задължения и още по основно без никакви права и бонуси от това. Едно такова усещане имам, че полу да тръгнат нещата в нашата полу държава и накрая все на полу остават :)

Още от Икономика и политика
Преглед на печата за 19 юли