IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От Надзорния съвет на НЗОК предлагат НРД да влиза в сила от 1 април

Така ще се даде възможност да се прецени колко и за какво ще се изразходват предвидените средства

20:15 | 26.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
От Надзорния съвет на НЗОК предлагат НРД да влиза в сила от 1 април

Членове на Надзорния съвет на Националната здравнооосигурителна каса (НЗОК) предлагат Националният рамков договор (НРД) да влиза в сила не от 1 януари, а от 1 април, заяви пред журналисти  представителят на пациентските организации в Надзорния съвет Станимир Хасърджиев.

Днес се проведоха двучасови дискусии, след които заседанието на Надзорния съвет на НЗОК за проекта за бюджета за следващата година се отложиза утре. По думите на Хасърджиев дотогава се очаква експертите от дирекция “Правна” и НЗОК да излязат със становище дали идеята нарушава и доколко други закони.

Ако НРД влезе в сила от 1 април, ще се даде възможност да се прецени колко и за какво ще се изразходват предвидените средства в бюджета за съответната година.

Припомняме, че в четвъртък Станимир Хасърджиев разкри, че НЗОК ще влезе с над 100 млн. лева дефицит през 2016 г. Според председателя на пациентските организации този дефицит може да бъде покрит само чрез трансфер от държавния бюджет.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още