Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Откриха обновения пътен участък от Пазарджик до разклона за с. Цалапица

Днес започва и ремонтът на още 10 км от първокласния път I-8 на територията на област Пловдив за над 15 млн. лв.

Откриха обновения пътен участък от Пазарджик до разклона за с. Цалапица

Снимка: АПИ

Над 25 млн. лв. са инвестирани в ремонта на 17-километровия участък на първокласния път I-8 Пазарджик – Пловдив от Пазарджик до разклона за с. Цалапица. Трасето е едно от най-натоварените в Пазарджишка област. Председателят на УС на АПИ Георги Терзийски, кметът на Пазарджик Тодор Попов и областният управител Стефан Мирев откриха днес обновения пътен участък, съобщават Агенция "Пътна инфраструктура".

Над 100 млн. лв. в момента инвестира агенцията в пътни проекти в област Пазарджик, заяви председателят на АПИ Георги Терзийски.

Следващият голям проект, който ще се реализира, е Западният околовръстен път на града. Амбицията ни е бързо да реализираме отчуждителните процедури и избора на изпълнител, каза председателят на АПИ. Ангажимент на община Пазарджик е изготвянето на идейния проект за близо 5 км участък от обхода и парцеларния план.

Днес започва и ремонтът на още 10 км от първокласния път I-8 на територията на област Пловдив между 208-ми и 218-ти км. Това е участъкът от кръговото кръстовище с път III-8005 Стамболийски - Цалапица до кръговото кръстовище с път II-86 Околовръстен път на Пловдив. Инвестицията е за над 15 млн. лв. Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на август.

За извършване на ремонтно-възстановителните дейности се ограничава движението в участъка от новоизграденото кръгово кръстовище за с. Цалапица до кръговото кръстовище с околовръстния път на Пловдив. Трафикът ще се преминава по обходни маршрути – по АМ „Тракия“ или по път II-37 Пазарджик – Пещера и път III-375 Пещера – Пловдив, посочват от АПИ.

 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Отворени са офертите за изграждане на първите 75,6 км от АМ „Русе – В. Търново“