Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Patria Group иска да произвежда бойни машини в България

Компанията планира местни логистични вериги и нови работни места

Patria Group иска да произвежда бойни машини в България

Снимка: Patria Group

Скандинавската компания Patria Group потвърди плановете си да участва в модернизацията на сухопътната техника на Българската армия. Фирмата вече е депозирала намеренията си пред българското правителство, съобщиха от дружеството.

Patria предлага да организира местно производство на бойни машини Patria AMV 8х8. Компанията е извършила проучване, за да открие подходящи локални партньори. Компанията е водещ доставчик на продукти, услуги и технологични решения за отбрана, сигурност и авиационна поддръжка.

Още по темата

"Има местни компании, които биха могли да произвеждат бойни машини съвместно с Patria. Ако фирмата бъде избрана, голяма част от инвестицията ще остане в страната. Това би направило сделката много по-рентабилна. Такъв контракт би гарантирал на България сигурност, независима поддръжка и контрол на доставките в кризисни ситуации, по-добра и сигурна логистика, възможност за автономно развитие и модификация на машините. Това би било положително и за икономиката, тъй като ще създаде местни логистични вериги и нови работни места”, каза Марку Койвисто, вицепрезидент на Patria Land business unit, цитиран в прессъобщение на дружеството.

Трансферът на експертни познания ще има огромен принос за развитие на отбранителната и гражданските индустрии и за други проекти, категоричен е той. Това на свой ред ще подобри конкурентоспособността на българските компании, участващи пряко или непряко в програмата и ще даде тласък на техните експортни възможности, допълни Койвисто.

Компанията има проекти във Финландия, Швеция, Полша, Словения, Хърватия, Обединените арабски емирства и Южна Африка, като са сключени договори за над 1600 машини за тези седем страни.
 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява, но равенството още е далеч