IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пламен Николов е кандидатът за премиер на "Има такъв народ"

Президентът връчи мандат за съставяне на кабинет на партията, спечелила предсрочния парламентарен вот на 11 юли

17:09 | 30.07.21 г. 18
<p>
	<em>Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor MediaGroup</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor MediaGroup

Президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на „Има такъв народ“ на Пламен Николов, който е кандидатът за премиер в евентуалното бъдещо правителство на партията.

"В резултат на изборите от 11 юли тази година на вас се пада отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваления корупционен модел на властта. Време е да разберат как и с кои личности. Твърде много много неотложни проблеми се трупат, за да допуснете провал. Вярвам и съм убеден, че го осъзнавате. Българите очакват вашите предложения за кабинет в рамките на установения от Конституцията срок", заяви президентът Румен Радев при връчването на мандата. 

"За мен е изключителна чест и отговорност да бъда тук да получа този мандат от вас", заяви предложеният за премиер от "Има такъв народ", след като получи проучвателния мандат за съставяне на правителство.

Пламен Николов допълни, че ще направи всичко възможно представянето на проектокабинета да бъде в установения от закона срок.

По-рано днес Румен Радев заяви, че е време българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите.

От "Има такъв народ" предварително потвърдиха, че имат кандидат за премиер, но до последно отказваха да назоват името му. От партията анонсираха само, че е добър професионалист, отговорен, достоен и морален човек.

„Имаме пет първи приоритета още от предизборната кампания – Планът за възстановяване и устойчивост, Covid кризата на първо място, пенсиите - да преизчислим всичко, както трябва. Имаме ангажимент и по отношение на избирателната система, мажоритарният вот остава на дневен ред. Много важна е и съдебната реформа“, заяви Пламен Николов пред медиите, след като получи проучвателния мандат от президента.

След връчването на мандата зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов лаконично заяви, че Пламен Николов е доктор по "Философия на правото" и владее три езика.

Тошко Йорданов заяви, че от "Има такъв народ" се надяват в парламента да получат подкрепа за приоритетите, които стоят пред кабинета, който ще излъчи партията. „Парламентът в момента е пълен с противоречия, но отговорността и моралът изискват да се направи така, че суверенът да остане доволен“, каза той.

„Много държим на подкрепата на "Демократична България" и на "Изправи се БГ!Ние идваме!", каза още Йорданов. Ще видим какво ще се случи в парламента, те са свободни партии. Ако припознават тези приоритети, които твърдят, че са и техни, ще гласуват за този кабинет, каза още той.

„Ако този кабинет мине и започне да изпълнява тези приоритети и ако междувременно някоя политическа сила, от която сме получили подкрепа, от тези, на които най-много дължим на подкрепа, не я получаваме в този момент, ще приемем, че подкрепата е приключила и тогава ние, тъй като властта за нас не е на всяка цена, ще предоставим възможността някой друг да управлява“, каза още Тошко Йорданов.

Според Конституцията ИТН имат 7-дневен срок да предложат състав на Министерския съвет, ако не успеят президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за премиер.

Кой е Пламен Николов

Пламен Николов е един от участниците в риалити формата на "Шоуто на Слави", в което шоуменът и неговите сценаристи препитваха млади лидери, които могат да поемат управлението на България. През 2018 година той коментира, че е представител за Европа на американската компания Finis, която е лидер в плувното оборудване.

Оскъдните биографични данни, свързани с предприемача, показват, че е магистър по "Философия на правото" от СУ "Св. Климент Охридски" и доктор по право от австрийския университет "Клагенфурт".

В своето представяне пред сценаристите на "Шоуто на Слави" Николов споделя желанието си да работи за развитието на качественото образование в страната. Той коментира още, че държи много на дисциплината, която липсва на българското общество, а в своята компания я постига чрез задаване на задачи за определени срокове.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 4 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
моята логика няма отношение в случая . законите ни са такива . партията с най-много избиратели , човекът е избран с реални гласове , не е парашутист , според законодателството ни е подходящ . това е . ако искаш се пробвай на позициите дето е работил . или направо за народен представител , тука форума ще те подкрепим като наше момче , само с едно условие : да вземеш дядя вова за военен министър , да викара ред малко и в държавата и в НАТО ... че работата е много изпусната ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 2
petrg5s
преди 2 години
Щом учиндолския *** го е избир,не 100 ми 1млн % НЕ СТАВА и *** от тоя
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 0
Лъчо
преди 2 години
Това сериозно ли е .... Участник от реалити формат. Бил на кастинг в "шоуто на Слави".... Да ни пази господ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 0
Боян
преди 2 години
То на твоята логика да дадем властта за по 5-6 месеца на който си поиска нищо не постигнал в живота емигрант, но пък няма какво толкова да обърка. Ще си раздадът по няколко милярда, но какво толкова сле 5-6 месеца друг световно неизвестен мияч на чинии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 0
data
преди 2 години
Само да има достатъчно студена бира
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 0
data
преди 2 години
Само да има достатъчно студена бира
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 0
data
преди 2 години
Само да има достатъчно студена бира
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 0
data
преди 2 години
Само да има достатъчно студена бира
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
а те така те искам ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още