IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полски и румънски производители са кандидати за доставка на нови вагони за БДЖ

Прогнозната стойност на поръчката за 40 вагона е 76,6 млн. лв. без ДДС

13:57 | 20.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Полски и румънски производители на подвижен жп състав са подали заявление за участие в процедурата за доставка на нови вагони.

„Х. Цегиелски - Фабрика пояздув шинових” Sp.z.o.o. („Завод за релсови превозни средства” ООД) и „Астра вагоане калатор” АД са кандидатите, подали заявление за участие в процедура: „Производство и доставка на 40 броя новопроизведени пътнически вагони за междурелсие 1435 мм за „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД”.

Това стана ясно на официалното отваряне на заявленията за участие, подадени в обявения срок, съобщават пресцентъра на държавните железници.

Заявената поръчка е за производство на 14 вагона втора класа, 10 вагона първа класа, 8 вагон-бистра и 8 вагона, пригодени за лица с ограничена подвижност, които да отговарят на всички съвременни европейски изисквания за комфорт при пътуване. 

Прогнозната стойност на поръчката е 76,6 млн. лв. без ДДС, като след разглеждане на документацията на подалите заявления участници, процедурата ще продължи на етап подаване на технически и ценови оферти.

Вагоните ще разполагат с автоматична система за климатизация, обезопасени електрически контакти 220 V с достъп до всяко седящо място, Wi Fi, вътрешни и външни информационни дисплеи, система на видеонаблюдение и др.

Новодоставените вагони ще бъдат предназначени основно за обслужване на дългите маршрути до Варна и Бургас.

Реализирането на процедурата за производство и доставка на нови вагони значително ще повиши качеството на предлаганата услуга от „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД, посочват от дружеството.

Предполагаемата доставка на първите нови вагони е до 12 месеца след подписването на договора.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още