IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът

Президентът заяви, че няма информация дали предстоят нови арести, след като в четвъртък бе задържан Бойко Борисов

10:27 | 18.03.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът. Това каза президентът Румен Радев за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като уточни, че не се меси в работата на правоохранителните органи. 

„Не се меся в работата на правоохранителните органи, но справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът, това е по закон“, заяви президентът.

Радев не знае дали се очакват още арести.

Тази сутрин държавният глава посети Тракийския университет, където се състоя тържествено откриване на „Център за аквапоника“. 

За войната в Украйна Румен Радев заяви, че трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, което можем, но „който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците“.

По думите на държавния глава нашата основна задача е да не допуснем гражданите, стратегическите ни обекти, като ядрената ни централа, да останат без адекватна противовъздушна отбрана.

Президентът повтори, че предоставянето на противовъздушна отбрана е въвличане на България във взимане страна в тази война.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още