IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спецпрокуратурата внесе обвинителен акт срещу Николай, Евгения и Мария Баневи

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, за данъчни престъпления, изпиране на пари, както и за незаконно притежание на оръжие

15:53 | 22.08.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Николай, Евгения и Мария Баневи. Това става ясно от съобщение на сайта на държавното обвинение.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, за данъчни престъпления, изпиране на пари, както и за незаконно притежание на оръжие. Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му Евгения Банева – като негов помагач. Двамата са предадени на съд като съизвършители в съучастие за изпирането на пари. 

Мария Банева, майка на Николай Банев, ще отговаря пред съда за участие в организирана престъпна група.

Предстои в двумесечен срок съдът да насрочи дата за делото.

Семейство Баневи беше задържано във Франция в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест. Заповедта е във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод "Полимери" АД, както и участие в престъпна група за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на "Елма" АД, "Химически завод Панайот Волов" АД и "Топлофикация Казанлък" АД в общ размер на над 84,6 млн. лв. Също и за избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. като управляващи "Полимери" АД, на над 1,5 млн. лв. като управляващи "Партнърс комерс" ЕООД и 2,6 млн. лв. като управляващи "Елма" АД.

През декември Николай и Евгения Баневи бяха върнати в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Toranaga
преди 4 години
Не мога да повярвам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още