IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стефан Янев: Няма възможност за манипулации на вота*

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази увереност, че ще бъде постигнато мнозинство и ще бъде съставено правителство

10:06 | 14.11.21 г.
<p>
	Премиерът Стефан Янев упражнява правото си на глас. <em>Снимка: БГНЕС/Зара Русева</em></p>

Премиерът Стефан Янев упражнява правото си на глас. Снимка: БГНЕС/Зара Русева

Няма възможност за манипулация на вота. Това коментира премиерът Стефан Янев, след като упражни правото си на глас, предава агенция Фокус.

Според него определени сили имат интерес да правят внушения, че нищо не зависи от гласа на българина. Той увери, че тези внушения са манипулации и спекулации, а машинното гласуване е доказано сигурно.

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков също увери, че няма сериозни поводи да мислим, че има опити за злоупотреби с машините. По думите му в някои региони на страната продължават опитите за купуването на гласове. 

Президентът Румен Радев коментира, след като упражни правото си на глас, че е гласувал за свобода, законност и справедливост. По думите му на тези избори ще се реши дали ще продължат промените, или задкулисието отново ще победи. "Който се страхува, че няма да спечели изборите, търси да ги опорочи. Изборната администрация следва да изпълнява закони и разчитам, че ще го направи добросъвестно", посочи той.

Радев призова и за сформирането на устойчиво правителство след вота.

За промяна, стабилност, предвидимост, сигурност и повече държава е гласувала лидерът на БСП Корнелия Нинова. Това обяви тя, след като даде гласа си, съобщават от пресслужбата на партията.

Нинова изрази увереност, че ще бъде постигнато мнозинство и ще бъде съставено правителство, което да работи за тези въпроси.

Тя подчерта, че няма договорка между ДПС и БСП, както и че президентската институция трябва да бъде стабилна и да обединява.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган коментира в отговор на въпрос дали партията ще участва в управлението, че вече не участва в политиката.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов посочи, че се надява това да са последните избори за дълъг период от време. Той призова гражданите да гласуват, за да може да се работи за промяната на страната до няколко години.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков коментира, след като даде вота си, че е гласувал за продължаване на промяната. Той обяви смяната на главния прокурор и създаването на антикорупционна агенция за основни приоритети на политиката, предава агенция Фокус.

Лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова изрази надежда след изборите България да се превърне в страна, в която успяват хората, които се трудят, не мафиотите, както и да има управление на промяната, както и нова комисия по ревизията в следващото Народно събрание.

Много е важно "да се промени промяната", довела до поскъпването на тока, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на вот. Той посочи пред журналисти, че служебното правителство "всеки понеделник тегли по половин милиард", спрял е всички инфраструктурни проекти и е допуснал "безотчетно крадене на някои олигарси, свързано с тока". Според него няма сфера от обществено-икономическия живот, която да не е в хаос в момента.

Кандидатът за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев посочи, че очаква българите да осъзнаят колко важен е гласът на всеки един човек. Видяхме два провалени парламента и кризи, които можеше да не се случат, коментира той, след като упражни правото си на глас.

Мустафа Карадайъ, кандидат за президент на ДПС, посочи, че българските граждани заслужават европейски стандарт на живот и отговорни, можещи и знаещи политици с държавническо мислене и поведение.

Ще гласувам, защото не искам да оставя съдбата на България и своята съдба на случаен избор на други хора, коментира кандидатът за президент Веселин Марешки, лидер на партията "Воля". Според него е най-лесно в изборния ден да останеш у дома, а после да критикуваш в интернет. 

В съобщение на пресцентъра на партията се посочва, че Марешки призовава за масово гласуване, за да бъде направена промяната, за която от години хората мечтаят. 

Кандидатът за президент Атанас Герджиков коментира, че е гласувал за промяна на политическия стил и поведение, както и за истински държавници, които се интересуват не само от България, а и от всеки български гражданин. Той призова лидерите на политическите сили да положат усилия, за да има работещ парламент и правителство.

Кандидатът за президент Лозан Панов коментира при упражняването на правото си на глас "Гответе се, краят ви наближава", като се обърна към "другарите, чиито пленници сме вече 32 години". Той посочи, че "битката тепърва предстои", както и че за 7-те години, в които оглавяваше Върховния касационен съд, е научил как действа задкулисието. 

* Допълнена информация

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още