Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Столичната община разширява зелената зона за паркиране

Цялостната политика на общината е да се модернизира градският транспорт, за да намалее трафикът на лични автомобили

Столичната община разширява зелената зона за паркиране

Снимка: Олег Попов. Investor Media Group

Зелената зона за паркиране в столицата ще бъде разширена – новите места са в районите „Възраждане“, „Красна поляна“ и „Оборище“. Това съобщи зам.-кметът Евгени Крусев пред bTV. Той беше категоричен, че разширяването е било подложено на обществено обсъждане в тези столични райони и живеещите там са съгласни с промяната.

Има предложение за разширяване на зоната за паркиране и в горната част на кв. „Лозенец“. В момента този район е „пограничен“ на зелената зона и живеещите там се оплакват от паркираните автомобили.

Още по темата

„Това не е забрана за паркиране, а регламент – паркира се за точно определено време, за точно определена сума“, каза зам.-кметът. Той допълни, че статистиката показва, че в зелените зони за паркиране на София има около 30-40% свободни за паркиране места, а в синята зона – 10-15%.

Крусев призна, че проблемът с паркирането не е само в централните части на града и затова общината планира да изгражда буферни паркинги в кварталите. Подобен проект е стартирал за кв. „Люлин“. Буферни паркинги през тази година ще има още и около Централна гара и на бул. "Драган Цанков", около БНР.

Цялостната политика на общината е към модернизиране на градския транспорт, за да намалее трафикът с лични автомобили, разказа още зам.-кметът по транспорта.

Крусев анонсира още промени в движението в София. До началото на март 2018 година ще бъде разширена пешеходната зона на бул. "Витоша" – между ул. "Алабин" и бул. "Ал. Стамболийски", тоест до църквата „Св. Неделя“. Трамваите обаче ще продължават да се движат в този район, като целта е да се насърчи използването на градския транспорт в централната част на града. 

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Гетов: Няма да фалират аптеки заради системата за верификация на лекарства