Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Три агенции излизат от агроминистерството

БАБХ, Сертифициращата агенция и ИАГ ще бъдат управлявани от финансовото министерство и МС

Три агенции излизат от агроминистерството

Снимка: МЗХГ

От състава на Министерството на земеделието излизат Изпълнителната агенция "Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове", отговорна за верността на финансовите отчети и изградената система за контрол в Разплащателната агенция на България, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Това обяви на брифинг министърът на земеделието Иван Иванов, предаде БТА.

Сертифициращата агенция ще бъде "под шапката" на Министерството на финансите, а до шест месеца БАБХ и ИАГ ще преминат под ръководството на Министерския съвет. 

Още по темата

На брифинга днес министър Иванов представи и новия си екип от четирима заместници.

Стефан Бурджев е ресорен зам.-министър по животновъдство, поземлена реформа, държавни помощи, морско дело и рибарство, Изпълнителна агенция по лозата и виното, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Момчил Неков ще отговаря за Стратегическия план (чрез който България ще прилага европейската Обща селскостопанска политика - ОСП) и евроинтеграцията, Програмата за селските райони, пазарните мерки, агрохранителните вериги.

Иван Христанов ще отговаря за растениевъдството и БАБХ, биологичното производство, директните плащания, борбата с градушките, а Атанас Добрев - за горите. Тодор Байчев е парламентарен секретар.

Съкратените преди Коледа пенсионери във ведомството ще бъдат поканени на работа след анализ в кои дирекции и служби има нужда от експерти, но на граждански договор.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Годината започна с подобряване на бизнес климата у нас