IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят кой да изготви нов модел за управлението на „Топлофикация - София"

Столичната община обяви обществена поръчка за избор на консултант за топлофикационното дружество

19:15 | 01.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търсят кой да изготви нов модел за управлението на „Топлофикация - София"

Столичната община обяви обществена поръчка за избор на консултант, който да предложи вариант за управлението на „Топлофикация – София“, стана ясно от публикация на сайта на Агенцията за обществените поръчки.

Индикативната стойност на поръчката е 416 хил. лв. (без ДДС).

Избраният консултант ще трябва да направи преглед на съществуващите анализи за възможните начини, по които дружеството може да привлече външен партньор. В описанието на поръчката е посочено още, че избраният изпълнител ще трябва да направи и анализ на задълженията на „Топлофикация – София“, както и да изготви погасителен план, съобразен с финансовите възможности на дружеството.

От Столичната община поставят и особени условия при изпълнението на поръчката, разписани на базата на текстове от Закона за обществените поръчки. Те касаят забрана за участие в обществени поръчки уличени в пране на пари, подкупи, изпаднали в несъстоятелност или в процес на ликвидация, както и компании, наказани за неизпълнение на обществени поръчки.

Желаещите за участие в процедурата трябва да подготвят необходимите документи и да ги внесат в Столичната община до 1 август, става ясно още описанието на поръчката.

Финансовите изисквания към тях са да покажат реализиран оборот от сумарно 1,2 млн. лв. за предоставянето на услуги, сходни с предмета на тази поръчка, за последните три години (2011–2013 г.).

„Под „услуги сходни с предмета на настоящата обществена поръчка” се разбират услуги в областта на изготвянето на правни анализи, свързани с управление на търговски дружества, финансови анализи на търговски дружества и анализ на регулаторната рамка на енергийния сектор в България“, е уточнено още в обявата.

Участниците трябва да имат поне два сключени договора в областта на финансовите анализи и поне един договор в областта на изготвянето на анализи за енергийния сектор в последните три години.

Припомняме, че през пролетта от Българския енергиен холдинг (БЕХ) изчислиха, че „Топлофикация – София“ им дължи 555 млн. лева. Това са задълженията на дружеството за покупка на природен газ. От Столичната община, която е собственик на дружеството, не се съгласиха с тази оценка, но заявиха своята готовност да променят модела на управление на „Топлофикация – София“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още