IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Топлофикация-София" вече дължи 555 млн. лева на БЕХ

Енергийният холдинг е изкупил 128 млн. лева дълг за неплатени доставки на природен газ

11:37 | 19.03.14 г. 1
"Топлофикация-София" вече дължи 555 млн. лева на БЕХ

Българският енергиен холдинг (БЕХ) изкупи още една част от дълга на столичното топлофикационно дружество в размер на 128 млн. лева.

Дългът е заради неплатени доставки на природен газ към „Булгаргаз“, част от БЕХ. Така дълговете на „Топлофикация – София“ към енергийния холдинг вече са 555 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на БЕХ.

Оттам обясниха още, че собственикът на „Топлофикация – София“ - Столичната община, не е давала „конструктивни предложения“ за изплащането на дълга. От холдинга обаче изкупували задълженията на топлофикационното дружество, за да осигурят обществената услуга.

Припомняме, че вчера стана ясно, че БЕХ на първите си официални преговори с общински съветници за погасяване на задълженията на топлофикационното дружество е предложил няколко варианта за това. Един от тях е общината да изтегли облигационен заем, с който да бъдат покрити необходимите средства

На този етап от СОС обаче категорично отказват такъв варинт, защото заемът ще стане само за сметка на живеещите в столицата, обясни председателят на общинския съвет Елен Герджиков. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
karadjata
преди 10 години
и какво излиза, цяла България плаща парното на софиянци. Топлофикация София се оказва най-големия проблем в Българската енергетика май. Може би най-доброто решение е да бъде закрита и с продажба на активите й да се покрият задълженията до колкото е възможно. Тази черна дупка трябва да спре да съществува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още