Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ваучерната програма за сайтове и киберсигусрност се удължава до 2022 г.

Към момента всички 516 ваучера по схемата са предоставени и са в изпълнение, заявиха от ИАНСП

Ваучерната програма за сайтове и киберсигусрност се удължава до 2022 г.

Бойко Таков. Снимка: БГНЕС

Ваучерната програма за сайтове и киберсигусрност се удължава до 2022 г. Това съобщи изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия Бойко Таков, цитиран в прессъобщение от ведомството.

Днес ведомството проведе онлайн публична среща, на която представи проекта „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ услуги) на микро, малки и средни предприятия (МСП)“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Програмата стартира през август миналата година и цели предоставянето на подкрепа чрез достъп до информационни и комуникационни услуги.

Още по темата

За да се разшири обхватът на ваучерната схема, срокът на изпълнението ѝ бе удължен до средата на следващата година, а първоначално заложените 450 предприятия вече са 516 при бюджет от близо 10 млн. лв.

Схемата предлага два типа ваучери в размер на 5 хил. лв. за изработване на платформи, уебсайт или мобилни приложения и 20 хил. лв. за дигитален маркетинг, оптимизиране на процеси или осигуряване на кибер и информационна сигурност.

Основните цели на ваучерната схема са улесняване достъпа на МСП до цифрово ноу-хау и технологии чрез предоставяне на стимули за свързване с доставчици на услуги в областта на информационните и комуникационни технологии. Подкрепата е насочена и към преодоляване на последствията от COVID-19 .

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
модерна и развита пазарна пазарна икономика.

Още от Икономика и политика
Лидия Йорданова: Хората не мислят доброто управление задължително като ново