IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заместничката на Иванчева беше уволнена в съдебната зала

Самата Десислава Иванчева пък беше глобена с 200 лв. за неуважение към съда

19:39 | 07.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Заместник-кметът на столичния район "Младост" Биляна Петрова беше уволнена в съдебната зала по време на заседанието на Специализирания апелативен съд, който трябваше да реши дали да отстрани нея и кметицата на "Младост" Десислава Иванчева, съобщи БНР.

След като заповедта за уволнението ѝ беше предоставена на съдебния състав, той прекрати делото по отношение на Петрова и нареди на съдебната охрана да я изведе от залата. 

Десислава Иванчева остро реагира на решението, заради което беше глобена с 200 лева. Предстои съдът да се произнесе само за нейното отстраняване от поста. Иванчева определи обвиненията в корупция за политическа поръчка и поиска да остане на поста си. 

Припомняме, че днес за трети и последен път Специализираният апелативен съд се опита да даде ход по същество на делото за  окончателно отстраняване от кметския пост на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместника  й Биляна Петрова. Според прокуратурата, въпреки че е от почти два месеца в ареста, Иванчева продължава да управлява повереният ѝ район.

Традиционно Петрова и Иванчева дойдоха по-рано, за да коментират пред журналисти онова, което са прочели през последните няколко дни. Този път обаче ръцете им бяха с белезници, за да не могат, както казаха те, да покажат онова, което са преписали в секретното деловодство, докато са се запознавали със СРС-та, уточнява Националното радио.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още