Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Започва битка между бизнеса и държавата за пушенето на закрити обществени места

Бизнесът иска отлагане на пълната забрана до 2015 г., днес обаче министрите одобриха предложението промяната да влезе в сила още от юни догодина

Бизнесът от сферата на ресторантьорството ще настоява да бъдат спазени европейските директиви относно пълната забрана за тютюнопушене, а именно в България тя да бъде въведена най-рано от 2015 година.

Това коментира за Investor.bg Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Хотелиерският и ресторантьорският бизнес е инвестирал 50 млн. евро, за да отговори на изискванията, заложени в българското законодателство по отношение на правилата за пушене на закрити обществени места, стана ясно от представители на бранша. 

Още по темата

В последните години собственици на заведения и хотели направиха инвестиции за преграждане на заведенията, за обособяване на отделни салони за пушачи с въздухонепроницаеми прегради и за специална вентилационна система, както изисква законът.

„Сега обаче въпросът, който си задават предприемачите, е кой ще плати тази сметка“, пита риторично Рагин.

Според собствениците на заведения вложенията на практика се обезсмислят, ако бъде въведена тоталната забрана за пушене на закрити обществени места толкова скоро (от юни 2012 г. - бел. ред.)

Законодателят трябва да вземе под внимание факта, че бизнесът е направил редица разходи, за да отговори на изискванията, които все още не са се възвърнали, аргументират се представители на ресторантьорския бранш. В това число залагането на имоти, нови банкови кредити и други.

 


Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Биреният бранш отговоря на предизвикателствата с инвестиции за 77 млн. лева