Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Започва трета фаза на помощта за чартърните полети

Програмата е с увеличен таван на държавната помощ до 1,8 млн. евро

Започва трета фаза на помощта за чартърните полети

Снимка: Bloomberg

Започва трета фаза на държавната помощ за туроператори, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до България с цел туризъм. Тя обхваща полетите от 01.06.2021 г.  до 30.11.2021 г. и ще бъде с увеличен таван на държавната помощ до 1,8 млн. евро. Това съобщиха от Министерство на туризма. 

Още по темата

В трета фаза са предвидени и облекчени условия за кандидатстване. То ще се извършва изцяло по електронен път, чрез заявление в системата СУНИ, включена е възможността за въздушни превозвачи с оперативен лиценз за изпълнение на чартърни и на редовни полети до България с цел туризъм за полети с капацитет от не по-малко от 100 места.

Туроператорите ще могат да получават по 35 евро за седалка.

Допълнена е възможността за предоставяне на помощ по тази схема на микро- или малки предприятия (по смисъла на приложение I към Общия регламент за групово освобождаване), които към 31 декември 2019 г. вече са били в затруднено положение, при условие че те не са обект на процедура по колективна несъстоятелност съгласно националното право и не са получили помощ за оздравяване  или помощ за преструктуриране

Схемата е отворена от днес.

 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
"Галъп": Победа за ГЕРБ-СДС, ако изборите бяха днес