IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравната каса плаща за извънболничната помощ през януари

Близо 1,2 млрд. лв. за болничната помощ се очаква да бъдат изплатени следващата седмица

12:48 | 01.03.12 г. 1
Здравната каса плаща за извънболничната помощ през януари

От днес Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) изплаща дължимите суми на договорните си партньори от извънболничната медицинска помощ. Средствата са за дейността им, извършена през месец януари, съобщиха от здравната институция.

Общата сума за извънболничната помощ през първия месец на годината възлиза на близо 45 млн. лв. От тях 13 млн. лв. са платени за първична извънболнична  помощ и 14,8 млн. лв. - за специализирана. Договорните партньори от денталната помощ са получили 10,8 млн. лв., а за медико-диагностична дейност са изплатени 5,8 млн. лв.

Вчера Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса утвърди прогнозните бюджети за болниците в страната. Очаква се до края на днешния ден да бъдат сключени договорите с изпълнителите на болнична помощ.

Сумата, която трябва да се разпредели между повече от 300 лечебни заведения е  близо 1,2 милиарда лева. Самото плащане ще бъде направено в началото на следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
honduras
преди 12 години
Няма пари,защото такива като Огнян Донев и Софарма източват парите за здравеопазване с огромните си цени и печалби и няма как парите да стигнат.И правителството вместо да го разследва,те взимат Огнян Донев в официалната делегация в Тунис,като представител на българския бизнес,е това ако не е подигравка!!! После излиза,че Симеон Дянков е назначил Гергана Павлова,бившия замесник-министър на здравеопазването,която беше уволнена защото е уреждала високите цени на Софарма,за съветник по здравните въпроси в министерството на финансите,предтсвете си какво лоби има Софарма в правителството и после очакваме,същото това правителство *** намали цените на лекарствата на Софарма,е няма как да стане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още