Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имоти

Коронакризата удвоява загубата на „София Хотел Балкан“ за тримесечието

Компанията очаква натиск и заради разширяващата се конкуренция в сегмента на 5-звездните хотели в София

Коронакризата удвоява загубата на „София Хотел Балкан“ за тримесечието

Снимка: София Хотел Балкан

Почти два пъти се увеличава загубата на „София Хотел Балкан“ през първото тримесечие на годината спрямо същия период на миналата година заради пандемията, вижда се от отчета на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Загубата за периода се разширява до 1,527 млн. лева от 776 хил. лева година по-рано.

Приходите от продажби на дружеството се понижават до 4,968 млн. лева за периода януари-март от 6,416 млн. лева през същия период на миналата година.

София Хотел Балкан АД

Приходите са реализирани основно от постъпленията от нощувки – 2,892 млн. лева, и хранене – 1,385 млн. лева, които намаляват за периода със съответно 850 хил. лева и 598 хил. лева, както и приходите от наеми, които единствени нарастват – с 90 хил. лева до 589 хил. лева заради отдадени реновирани магазини.

Дружеството посочва в отчета си, че не може да оцени влиянието на коронавируса и да направи прогноза за годината. Компанията счита, че ще има огромен спад на броя гости, което ще доведе и до влошаване на финансовите резултати.

Друг фактор с негативно влияние е разширяващата се конкуренция в сегмента на 5-звездните хотели в София, както и навлизането на нови 4-звездни оператори на пазара, които също привличат част от клиентите на „София Хотел Балкан“.

 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от