IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хидроизомат: Сътрудничеството със Софарма може да удвои продажбите ни

Дружеството преговаря с европейски компании за съвместно изграждане на завод за хидроизолационни материали и пътни битуми, казва Ж. Жеков, изп. директор на Хидроизомат

08:31 | 15.11.07 г.
Жеко Жеков. Снимка: Investor.bg
Жеко Жеков. Снимка: Investor.bg
Жеко Жеков е роден на 15 април 1976 г. Завършил е Техническия университет в София, специалност Индустриален мениджмънт и маркетинг. През 2003 г. защитава докторската си дисертация на тема „Математически методи и модели за управление на производствени предприятия” и с това става доктор по икономика. След това работи като консултант към различни производствени предприятия, а също така и води лекции в Техническия университет по специалността Финансов анализ. През 2003 г. е поканен от ръководството на холдинг „Доверие” да работи за „Хидроизомат” АД като изпълнителен директор и вече повече от четири години заема тази длъжност.

Акциите на компанията бяха регистрирани за търговия на БФБ-София на 12 ноември, а в периода 16-22 ноември ще се проведе смесен закрит аукцион, на който ще бъдат предложени 300 хил. акции на Хидроизомат при минимална цена 8,50 лв. за брой.

- Г-н Жеков, въпреки, че компанията ви е добре известна на пазара, разкажете ни накратко каква е основната й дейност?

Хидроизомат” АД произвежда хидроизолационни материали и модифицирани полимер битуми за пътното строителство. В сферата на услугите дружеството предлага цялостен хидроизолационен инженеринг, като през последните няколко години, активно навлезе и на пазара на топлоизолационни системи. В момента сме пазарен лидер в областта на санирането на сгради.
 
- Бихте ли очертали перспективите за развитие на дружеството.

Моето мнение е, че „Хидроизомат” АД е компания с огромен потенциал. Работим в някои от най-бързо развиващите се отрасли в страната – саниране, пътно и сградно строителство. Бележим значителен ръст през последните години и съм убеден, че тази тенденция ще се запази. Най-трудните години от развитието на компанията са вече зад гърба ни. Понастоящем разполагаме с необходимите човешки и финансови ресурси, за да преобразим напълно „Хидроизомат”.

- Какво имате предвид?

В момента се извършва цялостно обновяване на сградите и производствените машини. В преговори сме с водещи европейски компании за съвместно изграждане на нов завод за производство на висок клас хидроизолационни материали и пътни битуми.

Ново направление в развитието на компанията е производството на тротоарни плочи и керемиди от строителни и полиетиленови отпадъци. Това е сравнително нов отрасъл в световен мащаб, финансиран по програмите за опазване на околната среда.

Друга наша идея е свързана с изграждането на първия в страната център за строителни услуги. На територията на този център всеки ще може да потърси професионална помощ в областта на строителството. Това са някои от направленията, по които се работи в момента, и по които смятаме да се развиваме в близко бъдеще.

- Как гледате на влизането на „Софарма” в управлението на холдинга? Какви са вашите очаквания?

Колегите от „Софарма” са хора, които безусловно са доказали, че знаят как се създава и управлява бизнес. Безспорен факт е, че превръщат всяко дружество, което са придобили в печелившо. Те инвестират и развиват бизнеса, а не го ликвидират. Моите очаквания за работата ни с тях са подчертано оптимистични. Получаваме пълна подкрепа за развитие на дружеството. Предстои строителството на мащабни проекти, финансирани от „Софарма”. Дори само обстоятелството, че „Хидроизомат” АД ще участва в строителството на въпросните проекти, по всяка вероятност ще удвои приходите ни от продажби.

- Вторичната търговия на дружеството върви доста добре, даже оглавихте класацията за най-печеливши акции на 13.11.2007 г. Кажете няколко думи за аукциона.

В петък, 16.11.2007 г. ще стартира аукционът за продажбата на 300 000 акции от дружеството. Аукционът се провежда на Българска фондова борса с минимална цена 8.50 лв. и максимална 13.50 лв. за една акция и ще продължи от 9.30 до 11.00 часа. Желаещите да участват могат да подават както поръчки с цена, така и пазарни поръчки. Бих искал да уточня, че участието на аукциона не може да се извърши през платформата COBOS, а единствено през брокерите на инвестиционните посредници. Закупените акции в петък ще бъдат на разположение на участниците на вальора Т+2, което е във вторник.

Материалът не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още