Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Международни пазари

Ново мащабно обединение на доставчици на пазарна информация

S&P Global купува IHS Markit за общо 44 млрд. долара, след сделката между LSE Group и Refinitiv през миналата година

Ново мащабно обединение на доставчици на пазарна информация

Снимка: Архив Ройтерс

S&P Global купува IHS Markit за сумата от 39 млрд. долара, съобщават двете компании. Това е второ голямо обединение във финансовия сектор в рамките на малко повече от година след сделката между LSE Group и Refinitiv. Тогава LSE плати сумата от 27 млрд. долара.

Оценката на S&P дава премия от 4,7% върху цената на акциите на IHS в последния търговски ден преди официалното обявление на покупката, изчислява Bloomberg.

Още по темата

След като сделката бъде осъществена собствениците на S&P Global ще притежават около 68% от новосформираната компания, която ще бъде управлявана от досегашния изпълнителен директор на S&P Global Дъглас Питърсън.

S&P Global ще трябва да плати и задълженията на IHS, които са в размер на 4,8 млрд. долара. Така сумата набъбва до 44 млрд. долара.

Компаниите обединяват усилията си на фона на растящите нужди от финансова информация и анализи на пазарите, коментира Bloomberg последните сделки в сектора.

Интересът към компаниите действително е голям - през последните пет години цената на акциите на S&P Global и IHS Markit се утрои.

Сделката е втората по големина за 2020 година, показват още данните на Bloomberg. Досега най-мащабната продажба е за 56 млрд. долара - става дума за сделката, в която най-голямата петролна компания в Китай продаде активите си за пренос на петролни продукти на нова държавна компания.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от