IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вече официално: Лондонската фондова борса купи Refinitiv

Сделката е на стойност 27 милиарда долара

17:13 | 01.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Лондонската фондова борса съобщи днес, че придобива компанията за финансова информация Refinitiv за 27 млрд. долара, съобщи Ройтерс. Тази стъпка ще превърне Лондонската фондова борса в една от най-големите компании в сектора на анализите и пазарните данни.

Сделката е оповестена 10 месеца, след като консорциум начело с американския инвестиционния фонд Blackstone обяви приключването на покупката с кредит на Refinitiv от медийна група Thomson Reuters.

Като част от сделката, която беше първоначално оповестена миналата седмица, акционерите в Refinitiv ще запазят около 37 -процентов дял в Лондонската фондова борса, но по-малко от 30 процента от общите права на глас.

Refinitive е бившото подразделение за финансови пазари на Thomson Reuters, което беше отделено през 2018 г. в рамките на сделка за милиарди долари с инвестиционната компания Blackstone. Thomson Reuters все още държи миноритарен дял в Refinitiv.

Съобщението се случва, след като Лондонската фондова борса оповести увеличение от 8 процента на общите приходи за първото полугодие.

Thomson Reuters - компанията майка на Refinitiv – има 45 -процентов дял в Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още