Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Мобилни разплащания

Райфайзен: С 20% се увеличиха плащанията с дигитални портфейли през октомври

Дигиталните портфейли са предпочитани предимно от младите хора във възрастовата група 24-45 г. (64%)

Райфайзен: С 20% се увеличиха плащанията с дигитални портфейли през октомври

Снимка: Ройтерс

С 20% се увеличиха плащанията с дигитални портфейли през месец октомври, отчете Райфайзенбанк (България).

Все повече българи избират да плащат за различни стоки и услуги само чрез мобилното си устройство заради лесната регистрация на дигитален портфейл, удобството при плащане и сигурността на трансакциите, коментират от банката.

Още по темата

Въпреки че най-възрастният потребител е на 95 години, дигиталните портфейли са предпочитани предимно от младите хора във възрастовата група 24-45 г. (64%). 

До края на годината в банката ще бъде налична възможността за потвърждение на онлайн плащане с пръстов отпечатък, както и за превод по карта, който се осъществява за няколко секунди.

Всеки четвърти от клиентите на Райфайзенбанк, които използват дигитални портфейли, прави по над 20 трансакции на месец, пресмятат в банката. Хората плащат с услугата на банката RaiPay от ежедневни дребни разходи, включително за кафе, до по-големи сметки за подаръци, техника или обзавеждане за дома, отчитат от банката.

Най-често плащанията се правят в супермаркети за ежедневни покупки (41%). Моловете в големите градове, както и бензиностанциите и аптеките в цялата страна са сред другите обичайни места за плащане с дигитален портфейл.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от