IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски: Разчитаме на инвестиции от Израел

Надеждите са инвеститори да проявят интерес във високотехнологични сектори, здравеопазването, индустрията и биотехнологиите

16:56 | 21.05.14 г.
<p>
	Пламен Орешарски по време на срещата си с израелския президент Шимон Перес. <em>Снимка: МС</em></p>

Пламен Орешарски по време на срещата си с израелския президент Шимон Перес. Снимка: МС

Разчитаме на развитието на икономическото сътрудничество и на инвестиции от Израел. Това е казал премиерът Пламен Орешарски по време на срещата си днес с израелския президент Шимон Перес, съобщават от пресцентъра на кабинета.

Министър-председателят е отбелязал, че наред с туризма, делът на земеделието у нас е най-голям и затова опитът на Израел в това отношение ще бъде много ценен за страната ни.

„Ще бъде голямо удоволствие за нас да развиваме отношенията между България и Израел. За нас това е въпрос не само на бизнес, но и на приятелство“, е заявил от своя страна Шимон Перес.

По отношение на земеделието той е отбелязал, че е важна ефективността, както и пестенето на водните ресурси.

По време на срещата си вчера с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху Орешарски е посочил, че ще ползваме и опита на Израел във високите технологии, в които държавата е глобален лидер. 

Преди два дни министър-председателят откри българо-израелския бизнес форум в Тел Авив в рамките на официалната си визита в Израел.

На форума премиерът рекламира страната ни като дестинация за инвестиции, като изтъкна, че българската икономика притежава специфични преимущества за инвеститорите - предоставяните специални преференции за изграждане на индустриални зони и технологични паркове, както и най-ниските данъчни ставки в Европа. 

Той изрази надежда израелски стратегически инвеститори да проявят интерес във високотехнологични сектори, както и в модерните технологии в земеделието, здравеопазването, индустрията и биотехнологиите. 

България проявява интерес към възможностите за внос на природен газ от Израел от разкритите и разработвани находища в Средиземно море. 

Разширяването на сътрудничеството в туризма също е от значение за нас поради огромния потенциал и богатото културно и историческо наследство и на двете страни, коментира на форума Пламен Орешарски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още