Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

На път

Броят на китайските туристи в Гърция може да скочи десет пъти

Fosun International се насочва към големи инвестиции в гръцкия туристически сектор

Броят на китайските туристи в Гърция може да скочи десет пъти

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският конгломерат Fosun International, който е част от консорциум, имащ за цел да трансформира летището в Атина в най-големия имотен проект в Европа, сега привлича вниманието към гръцкия туризъм, пише Bloomberg.

Fosun иска да използва своя дял в туроператорската компания Thomas Cook Group, за да започне да предлага ваканционни пакети, насочени специално към китайския пазар, обяви старши вицепрезидентът Джим Дзиеннун Цян в интервю, дадено на 4 май. Китайското правителство прогнозира, че 1,5 млн. от гражданите на Китай ще започнат да ходят на почивки в Гърция в средносрочен план.

Туризмът формира повече от една четвърт от гръцкия брутен вътрешен продукт през 2016 г. според Гръцката туристическа конфедерация. Броят на посетителите миналата година достигна 28,1 млн. души, или със 7,6% повече спрямо 2015 г. Туризмът генерира 13,2 млрд. евро постъпления от туризъм според Bank of Greece. От тези посетители 150 хил. са дошли от Китай, посочват от Пекин.

“Гърция е много сигурно място за посетителите”, коментира Цян. По думите му в страната има и добри възможности за инвестиции в туризма.

Още по темата

Fosun води преговори за придобиването на съществуващи хотели и курорти, или за строежа на нови в Гърция чрез своята компания Club Med. Евентуалното увеличаване на броя на китайските инвеститори в Гърция може да доведе и до пускането на директни полети от Пекин и Шанхай до Атина, допълва Цян.

Той твърди, че ситуацията в Гърция се е променила от първата инвестиция на компанията в базирания в Атина търговец на луксозни стоки Foli Follie Group през 2011 г.

“Сега гръцката икономика се възстановява и може да предложи много добри възможности за чуждестранните инвеститори”, коментира той. “Следим данните за продажбите на дребно и туристическия сектор”, посочва той, допълвайки, че в тях се виждат подобрения. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
3
 
2
red6 до: Patilan
преди 3 години
Няма профилна снимка
Всичко се променя. Дори и модата за белите китайци.
0
 
7
 
1
преди 3 години
Луда работа....
Това при положение, че китайците не се излагат на слънце, за да са възможно най-бели

Още от На път
Сафаритата се завръщат, някои от тях - с цел да спасят дивите животни