Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

На път

Китайските туристи се насочват към нетипични за тях дестинации

Туристите от континенталната част на страната търсят все повече места, където да няма големи тълпи от посетители

Китайските туристи се насочват към нетипични за тях дестинации

Снимка: Архив Ройтерс

Миналата седмица 6 млн. китайски туристи са пътували в чужбина по време на националните почивни дни, а това вероятно означава добри приходи за традиционните туристически дестинации като Лондон и Париж. Но все повече хора, пътуващи от Китай, поемат на път със семействата си, отправяйки се към по-нестандартни места, пише CNBC.

Повече от 700 млн. души са пътували в Китай по време на Златната седмица между 1 и 8 октомври, сочат данни на правителството. И макар голяма част от туристите да са се възползвали от свободното време, за да посетят дългогодишните им любими дестинации в Азия, има индикации, че други страни все повече привличат вниманието им.

Четири от петте най-популярни дестинации в чужбина за китайските туристи в рамките на осемдневната ваканция са в Азия, сочи компанията за туристически резервации Trivago. Сред тях се нареждат Хонконг, Токио, Осака и Банкок, а Париж е единственият европейски град в топ 5.

Новите горещи дестинации

Отвъд тези утвърдени за почивка места туристите от континенталната част на Китай стават все по-големи авантюристи. Това са „новите горещи дестинации“, които се радват на над 50% ръст на броя на туристическите резервации тази година според Ctrip. Тези нови любими локации са Мароко, Турция, Обединените арабски емирства, Чехия, Финландия, Австрия, Германия, Виетнам, Камбоджа и Италия.

Освен по-голямо желание за посещения на тези места, има и все по-голямо търсене на по-персонализирани ваканционни преживявания, сочат пазарните проучвания. Според Ctrip сред нещата, които все повече китайски туристи търсят, са „избягването на големи тълпи“, липсата на места за пазаруване и частните туристически гидове.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Коментари (0)


Още от На път
Tурция и САЩ са губещите туристически дестинации на годината