IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата топ дестинация на богатите китайци - Австралия

Бизнес посещенията в страната изместват тези за отдих

15:31 | 15.05.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Австралия измести Франция като топ туристическа дестинация за най-богатите китайци, пише Sydney Morning Herald.

Все повече заможни китайци предпочитат Австралия като място за пътуване, показва проучване за 2014 г. сред китайските потребители на луксозни стоки.

Резултатите следват данните за скока на туризма до Австралия през тази година. Според Австралийското статистическо бюро през януари посетителите на страната са достигнали рекорден брой - 560 000 души.

Най-много азиатски туристи идват от Малайзия. Те представляват около 40 на сто от всички посетители от Азия. На второ място се нареждат Хонконг и Сингапур с по 26%. Данните сочат обаче, че изключително богатите китайски гости ходят в Австралия не за почивка, а по работа.

Китай е вторият най-голям търговски партньор на Австралия. Китайските богаташи пък са прекарали средно по 7,5 дни в месеца в бизнес пътувания, което е с половин ден, или 7 на сто повече от миналата година. Това означава, че им е останало и по-малко свободно време за отдих.

Супербогатите са прекарали повече време зад граница. Средно по 12 дни в месеца те са били на бизнес пътувания – с три дни повече спрямо 2013 г. Поради това свободното им време става все по-оскъдно.

Въпреки че прекарват по-малко време в почивка, пътешествията с цел отдих остават много популярни сред най-богатите в Китай. Около 60 на сто от заможните китайци се интересуват от закупуването на ваканционно жилище. Броят на тези хора се е увеличил с 5% спрямо предходната година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още