IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ураганите орязаха резултатите на Expedia

Компанията не успя да изпълни очакванията за печалбата си

17:04 | 27.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на туристическата онлайн платформа Expedia понижиха стойността си с близо 7 на сто по време на следборсовата търговия снощи, след като компанията обяви, че нейните резултати за тримесечието са засегнати от ураганите по време на ключовия летен сезон, пише Bloomberg.

Като се изключат някои разходи, Expedia отчете печалба от 2,51 долара на акция. Тя не успя да изпълни очакванията на анализаторите, които прогнозираха средно 2,62 долара на акция.

Приходите на компанията са достигнали 2,97 млрд. долара през тримесечието, в сравнение със средната прогноза за 2,98 млрд. долара.

Туристическата индустрия разчита на натоварения летен сезон, когато е най-големият приток на приходи за годината.

Компанията заяви, че “скорошните природни бедствия” са довели до спад на печалба с между 15 и 20 млн. долара за тримесечието.

САЩ, които са най-важният пазар за Expedia, се сблъскаха със серия от опустошителни урагани през август и септември.

Разходите са се увеличили с 10% спрямо същия период миналата година, показвайки, че Expedia е похарчила повече за реклама и технологии, за да привлича потребителите в уебсайтовете си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още