Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

TechnoMagicLand - където обучението и забавлението се срещат

Интерактивен детски център, който цели да помогне на децата да научат повече за науката и новите технологии, отвори врати

TechnoMagicLand - където обучението и забавлението се срещат

Снимка: Pixabay.com

гледано: 6551   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Интерактивен детски център, който цели да помогне на децата да научат повече за науката и новите технологии, както и да включи в процеса родителите им, отвори врати в “София Тех Парк”. Повече за проекта “TechnoMagicLand” разказаха собственикът на ТехноЛогика Огнян Траянов и изпълнителният директор на “София Тех Парк” Тодор Младенов в предаването “UpDate” пред водещата Елена Кирилова.

“Отдавна се вглеждаме в образованието и знаем, че без да създаваме разбиране и търсене сред клиентите няма да можем да просперираме. Работим с университетите от миналия век, още от началото на промените", каза Траянов, обяснявайки откъде тръгва идеята.

"И от 2003 г. вече стартирахме една структурирана програма “Инженерното образование - солидно и работещо”. Заменихме чертожните дъски с компютри, обучихме преподавателите, преведохме учебници и т.н. в 10 университета и резултатът наистина се почувства. Но по-нататък отново се появи жажда за кадри – идват и чужди инвеститори, трябват иновации, иновациите вече не са само в техническата област, но несъмнено там са най-много”, допълни той.

Целта на създателите на “TechnoMagicLand” е да провокират интерес у децата към науката и новите технологии, така че в университетите да постъпват подготвени и надеждни кадри.

“Всеки родител знае колко е трудно да се преодолее психологическата бариера от типа “това е много сложно, не е за мен”, обясни Траянов. "А от друга страна всяко дете ползва технологиите – комуникират ежедневно със смартфон или някакво друго устройство, но не знаят какво се крие зад него. Ние не можем да оставим те да гледат като едни потребители на устройствата като на черна кутия, задвижвана от магия, и никога да не си поставят за цел да ги усъвършенстват и развиват”.

В експозиционната зала има инсталации за провеждане на експерименти в областите математика, физика и информационни технологии. Капацитетът е 50 деца, но родителите, както и бабите и дядовците са добре дошли, за да участват в преживяването.

“Ще ни се това да се превърне в една от градските атракции със семейна насоченост – да има преживяване както за самите деца, така и за техните родители./…/ Има някои технологии, до които всички те не са имали възможност да се докоснат – 3D сканиране, 3D принтер, виртуална реалност, изкуствен интелект”, добави Тодор Младенов.

Основното, на което залага “TechnoMagicLand”, е игровият и състезателният подход.

Повече информация за планираните събития родителите могат да открият на уебсайта на центъра.

Целия материал вижте във видеото

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Начало
Фед ще осъществи втори за годината стрес тест на щатските банки