IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КРС разкритикува мобилните оператори за начина, по който събират дълговете

За последната година жалбите са повече от 3 500, като по-голямата част засягат преносимостта на номерата

14:43 | 25.08.11 г. 2
КРС разкритикува мобилните оператори за начина, по който събират дълговете

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) не е съгласна с практиката на мобилните оператори да сключват договори с фирми за събиране на стари сметки за GSM, каза в Бургас Веселин Божков, председател на комисията, пише БТА.

Такава практика има в много градове в страната и в част от случаите клиентите не са издирени надлежно от оператора си, каза Божков. В резултат на това сметките им набъбват от 65 до 750 лева, тъй като фирмите, които събират сумите, начисляват такси за услугата, лихви и други. "Това не е коректно отношение между оператор и потребител като начин на комуникация", смята Божков.

Другите жалби, които са постъпили в КРС, засягат надписани сметки, нежелани sms-и и неритмично получаване на сметки, съобщи председателят на комисията. За последната година жалбите са повече от 3 500, като от тях 2 500 засягат преносимостта на номерата от един към друг мобилен оператор.

При такъв проблем Божков посъветва потребителите да се обръщат към комисията, а тя от своя страна ще проучва всеки въпрос и ще налага глоби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Аха. И, каквито са тикви непоръбени, ще вземат да се поправят, нали?Да бе, да !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
forexar
преди 12 години
Комисията "НЕ Е СЪГЛАСНА"Комисията "КРИТИКУВА"Мобилните оператори ще вземат да се "натъжът" от това отношение на комисията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още