IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПОК Доверие със 17% печалба от акциите си в ЕВН за един ден

Днес фондове на компанията са продали закупените вчера книжа с печалба от над 600 хил. лв.

15:20 | 22.12.11 г. 29
ПОК Доверие със 17% печалба от акциите си в ЕВН за един ден

Фондовете, управлявани от ПОК Доверие са продали 2 250-те си акции в ЕВН България Електроразпределение, които купиха вчера, каза за Investor.bg изпълнителният директор Даниела Петкова.

В 13:03 ч. днес се сключи сделката за 4,16 млн. лв. при цена от 1 850 лв. на акция за 2 250 акции, колкото имат само фондовете на ПОК Доверие.

"След като вчера придобихме 2 250 акции на средна цена от 1 576,76 лв. днес бяхме сред продавачите и окончателно се разделихме с акциите на цена от 1 850 лв., или в резултат на действията ни от вчера до днес успяхме да реализираме реална печалба за осигурените лица в размер, надхвърлящ 600 хил. лв., които ще бъдат разпределени по техните индивидуални партиди", каза Даниела Петкова за Investor.bg.

"Бих искала да изкажа своите благодарности на екипа на Investor.bg, за бързото, обективно и професионално отразяване на резултатите от аукциона, както и конкретно постигнатите от нас резултати, което ни беше важно в рамките на планираните действия по тази позиция", уточни Петкова.

Разговорите с купувача на днешните акции са протекли, след като от вчерашната публикация той е разбрал, че интересуващите го акции са станали собственост на фондове на ПОК Доверие. Печалбата от позицията е 17% за един ден.

"Вече бих могла да споделя, че стратегията ни вчера беше за придобиване на дял от 5%, но след като придобихме 1,44% решихме да продадем акциите", сподели Петкова.

"Накрая бих искала да отправя своите пожелания за весело и щастливо посрещане на светлите Коледни и Новогодишни празници на всички клиенти на пенсионните фондове, управлявани от ПОК „Доверие” АД, както разбира се и на многобройните читатели на Investor.bg, но и специално на активните участници във форумите на вашата медия."

 

 

 

Свързани компании:

ЕВН България Електроразпределение АД(EV6)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

19
rate up comment 1 rate down comment 0
marin.krumov
преди 12 години
Ама защо свалихте тази хубава статия от челото на сайтО :) Мариянчо, я кажи само подмокри ли се от кеф от признанието за "професионално отразяване" на тази силна кооперативна новина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 5 rate down comment 0
pehlivan
преди 12 години
Не не съм сбъркал адреса и няма злоба. Говорим за истината. Доходността и дяловете не са истината, защото там никъде не е отразено влиянието на такса вход от 5%. Говорим, че 9.5 години гражданите са внесли в УПФ 3 376 милиона лева и има само 3 331 милиона лева. За това говорим. Защото ако гледаме само дяловете от 2004 г. има 27% "доходност", ама като сравним брутните вноски на гражданите за 9.5 години и липсата на 37 милиона от тях към 30.09.2011, "доходност" няма - и това е истината Марияне. Ама изисква някой да седне и да порови в сайта на КФН и да посмята малко, защото тая истина е неудобна и КФН не ги обобщава тези числа, Марияне. И Бтв я свършиха тая работа, ама не и вие. А вие давате терен на един от основните виновници за тая ситуация да се тупа в гърдите за едни 600 000 лв, а я криете когато губи милиони и не я питате защо. За това си говорим, Марияне в случая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 12 години
Пенсионните дялове се отчитат в сайта на КФН постоянно. За мен те не са новина.Между другото съм единствения написалКФН скри отрицателната реална доходност на пенсионните фондовеhttp://***.investor.bg/news/article/95893/85.htmlТи обаче си срещнал журналист, които пише под статиите си и давай, жули народе.Национална медия е изнесла числата на светло първа?Може би само ние пишем всяко тримесечие за доходността, не мога да следя всички медии"Доходността на пенсионните фондове от началото на годината падна под нулата"http://***.investor.bg/news/article/123894/339.htmlВ общи линии си сбъркал адреса за злобата си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 0 rate down comment 0
orchis
преди 12 години
Нямаше ли някакво изискване акциите да се държат 2 дни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 1
pehlivan
преди 12 години
Позволи ми да не ти повярвам, че отразяваш в случая. Сега беше много изгоден момент да попиташ Даниела Петкова за тези загуби - много милиони левове и как смята тя, че те се сравняват с тези 600 хил лв. А и това е само Оргахим, ами Прайм Пропърти АДСИЦ и Капитан Дядо Никола? И това са само единични примери. Да не говорим, че вие сте специализирана икономическа медия, а Бтв ви отнесе като куцо пиле домат с репортажа си от 14.12.2011 г. Те са първата национална медия, която изнесе числата на УПФ на светло, а не Вие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 1
mpy_yordanov
преди 12 години
pehlivan. Написано е http://***.investor.bg/news/article/123529/339.html"През 2007 г. акциите на Оргахим АД бяха достигнали цена от 897 лв./бр., или 10 пъти повече от текущата."Тоест продажбата е на 10 пъти под рекордната. Средната цена на придобиване на ПОК Доверие в Оргахим я нямам.Имам статия, че са купували при цени от 600 лв./акцияhttp://***.investor.bg/news/article/65881/5.htmlЧовек отразява, вие идвате и плюете.Аз не издавам книги. Пиша само новото, защото не мога да отделям повече от час на материал. Старото съм го писал и който го е чел знае.Ето припомних на забравилите за Оргахим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 2
pehlivan
преди 12 години
Кое са лъжи точно, Марияне? Написа ли колко е средната цена на придобиване от ПОК Доверие? Написа ли на каква цена е продадено? Написа ли колко милиона лева бяха загубени за осигурените лица? Извика ли Даниела Петкова да даде обяснение??????? Въпроси, въпроси.....Аз ли съм сляп, или се опитваш да ни вземеш за балами всички тук?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 3
mpy_yordanov
преди 12 години
Лъжи. За Оргахим съм писал.http://***.investor.bg/news/article/123581/339.htmlДядото помня че 2005 г. или дори по-рано беше ракета и т.н., но после му изпуснах дирите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 1
pehlivan
преди 12 години
Най-интересното от цялата ситуация е, че например когато реализира финално и безвъзвратно над 2 милиона лева загуба от Прайм Пропърти АДСИЦ, тая никаква не се появи да се похвали по медиите. А и Мариян Йорданов не се поинтересува от случая. За Оргахим или Капитан Дядо Никола да не говорим...... Поредната пародия в българската действителност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 2
Alan Greenspan
преди 12 години
Евалата, Данче.Мушкайте по 17% на ден па нека ви е лошо! :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още